MILJÖ OCH KVALITET

Med kunden i fokus strävar vi efter att vår verksamhet ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt.  Vi använder rena, oblandade material så långt det går vilket underlättar återvinning av produkterna. För att ytterligare värna om miljön så väljer vi leverantörer i närområdet, vilket minskar transportsträckorna.

Det är vår målsättning att tillgodose våra kunders krav vid varje enskild order efter de förutsättningar vi har. Våra kunder ska kunna lita på att leveransen sker i rätt tid och med rätt kvalitet. Glimakra of Sweden är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

Glimakra of Sweden Tranås är certifierade hos FSC®. Certifierade företag följer FSC®:s standarder för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC®:s varumärke.

FSC® -märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Enligt FSC®:s principer får Glimakra of Sweden Tranås; ej handla eller bearbeta med trä som listas i ”convention on international trade in endangered species of wild fauna and flora”

Vårt certifikat finner du här
Läs mer om FSC här
Läs mer om CITES här

Space och Basic finns publicerade på Byggvarubedömningen.

Basic Byggvarudeklaration
Space Byggvarudeklaration

Våra produkter Space och Basic är listade i husproduktportalen och kan användas i Svanenmärkta byggande.

Rulla till toppen