Teknisk innovation

Wallsystems ligger i framkanten när det kommer till viktiga tekniska funktioner – Vi sätter standarden för framtiden. Utveckling är ett signum inom Wallsystems. Förutom designen så är den tekniska innovationen en av de viktigaste sakerna för att få ner oväsen (brusreducering), hygien, säkerhet, hållbarhet etc. Wallsystems spelar en viktig rådgivande och stödjande roll för arkitekter, entreprenörer och fastighetsägare. Perfektion på alla nivåer är ett av våra mål och att ständigt sträva efter att bli bättre gör oss till framtidens storspelare.

Ställbara gångjärn

Wallsystems har utvecklat ett fjädergångjärn till Space skärmväggsystem som täcker alla möjliga funktioner för hur en dörr ska kunna stängas. Man väljer själv hur långsamt eller snabbt dörren ska stänga. Vill man ha lite oväsen så ställer man gångjärnen att dörren ska stänga långsamt behöver man att dörrarna istället ska stängas fort så funkar det också då hjälper vår dämplist till att hålla ner oljudet. Detta är nu standard inom Space skärmväggar och för att vara säkra att ni ska få ta del av detta gångjärn skriv in att ni ska ha Fjädergångjärn med inställbar hastighet

Wallsystems – Vi sätter standarden för framtiden.

Dolda skruvar

Wallsystems har utvecklat profiler/beslag så man inte ser skruven som håller fast kompaktlaminatet. Detta ger en snygg slut finish på skärmväggsystemen men det främsta är att det också hjälper till med hygienen då det inte är några skruvhuvuden som samlar damm, smuts eller ludd från en trasa som kan fastna. Detta är vi unika med och det hjälper även byggaren att få ner monteringstiden då skruven redan sitter i profilerna så man slipper hålla på att borra i profilerna/beslagen samt även laminatet. Detta är applicerat i våra skärmväggssystem Space, Basic, Frost och UNO. 

Wallsystems – Vi sätter standarden för framtiden.  

Hållbarhet

Wallsystems monterar gångjärnen på fabriken när det gäller skärmväggssystemen Basic, Frost och Space. Detta gör oss unika men det är så viktigt att rätt kvalitet går från fabriken och att vi som proffs har justerat gångjärnen för bästa hållbarhet. När vi montera/installera gångjärnen hos oss så hjälper vi också kunden att få ner monteringstiden väsentligt och kvaliteten blir top noch istället för att man ska borra och montera på arbetsplatsen.

Wallsystems – Vi sätter standarden för framtiden.

Soft-Close

Wallsystems har nu i alla sina kompaktlaminatskåp gångjärn med ”soft-close” för att ljudnivån i skolor, badhus, sporthallar ska vara så låg som möjligt. Det går inte att slänga igen skåpsdörrarna utan den sista biten stängs dörren automatiskt och tyst. Dämpkuddarna hjälper även till att kompaktlaminat mot kompaktlaminat undviks. Kvalitet in i minsta detalj. 

Wallsystems – Vi sätter standarden för framtiden.     

Rulla till toppen